Місячник шкільних бібліотек

2023-10-30

/Files/images/2023-2023/unnamed(1).jpg

З метою формування в учнів бережного ставлення до книг, виховання у школярів поваги до людей, які їх створили, вдумливого читання та любові до художнього слова, відповідальності за правильне і раціональне використання книг, підвищення читацької культури, сприяння поглибленню і розширенню читацьких інтересів, виявлення кращих читачів, розвитку творчого потенціалу дитини, у жовтні в ліцеї завідуючою шкільної бібліотеки Ковальчук Л.М. було проведено місячник шкільних бібліотек.

З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувавався під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

Місячник сприяв втіленню основних положень «Концепції національно патріотичного виховання в системі освіти України», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 6 червня 2022 р. № 527, а також приверненню уваги до питання патріотичного виховання в нашій державі, розкриттю виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднанню зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму підростаючої особистості, посиленню патріотичного руху в Україні, пробудженню в школярів глибокого інтересу до історії України та рідного краю.

У Жиричівському ліцеї були проведено такі заходи:

- Віртуальна туристична подорож містами України.

- Мультимедійна презентація «Моя Україна. Цікаві факти».

- Бібліофреш «10 книг проУкраїну і українців».

- Акція «Подаруй бібліотеці книгу про Україну».

- Інтерактивна бібліотечно-навчальна розтяжка на тему: «6 сучасних письменників, які розповідають світу про Україну».

- Година спілкування : «Що я можу зробити для Батьківщини».

- Слайд-презентація: «Звичаї та традиції козаків».

- Книжкові виставки:

-«За честь! За славу! За народ!»

-«Майбутнє України у – у наших руках»

Перевага надавалася проведенню заходів у онлайн-режимі, що дозволило залучити набагато більшу частку учасників, зокрема, не тільки учнів, вчителів, працівників ліцею, а й всіх зацікавлених у даній тематиці.

Кiлькiсть переглядiв: 9

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.