Міжнародний день миру

2023-09-21

Міжнародний день миру, також офіційно відомий як Всесвітній день миру, є схваленим ООН святом, яке відзначається щорічно 21 вересня. Він присвячений миру у всьому світі, а саме відсутності війни та насильства, які можуть бути спричинені тимчасовим припиненням вогнюв зоні бойових дій для доступу гуманітарної допомоги. Цей день вперше було відзначено в 1981 р., і він дотримується багатьма націями, політичними групами, військовими групами та людьми. Щоб відкрити цей день, у штаб-квартирі ООН (у Нью-Йорку) дзвонять у Дзвін миру ООН. Дзвін відлитий з монет, пожертвуваних дітьми з усіх континентів, крім Африки, і був подарунком Японської асоціації ООН як «нагадування про людську ціну війни»; на його боці напис: «Хай живе абсолютний мир у всьому світі».

Підтверджуючи відданість України ідеалам МИРУ та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН, згідно з Указом Президента України із 2002 р. в Україні установлено День миру, який відзначається щорічно 21 вересня – у Міжнародний день миру. Учні ліцею долучилися до флешмобу "Одягни вишиванку - зроби цей день яскравим". Вихованці дошкільного підрозділу також приєдналися до святкування Міжнародного дня миру.

" Ми хочемо миру!", - такими словами ліцеїсти розпочали Міжнародний день миру. Мир - це найбільше бажання всіх українців. Ці мрії про щасливе дитинство у мирній країні діти написали на зображеннях голуба, кораблика, кулька. В ліцеї педагогом-організатором Дейнекою Є.М. було організовано святкове дійство.

Ми віримо, що ці найзаповітніші мрії обов'язково здійсняться! І ми виборемо - нашу Перемогу та мир для всіх цивілізованих країн!Найбільше у світі щастя – це МИР, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.

Кiлькiсть переглядiв: 1

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.