• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День захисників та захисниць України

День захисників та захисниць України

2023-10-04

/Files/images/2023-2023/10ec67_e857501c16e84a949d0b2900a02dc45c~mv2.png

Наша держава відзначає багато свят, у тому числі професійних. Але, є такі, що стосуються кожного українця. З 2015 року щорічно у жовтні 14 числа Україна відзначала одразу три головних свята для держави – це День Захисника України, Покрови Діви Марії (Богородиці) та День українського козацтва. З 2023 року День захисників і захисниць України в Україні вперше відзначатиметься 1 жовтня, згідно Указу Президента України. Свято відзначається, щоб вшанувати захисників нашої держави – наших сучасників, які боронять незалежність України під час російської агресії, та згадати про українців, які жертвували своїм життям заради Батьківщини від часів козаччини до років визвольного руху в двадцятому столітті. Напередодні свята відбулася з устріч ліцеїстів з воїном Олександром, який прийшли в короткочасну відпустку. Також до Дня Захисників та Захисниць у ліцеї проходив предметний тиждень Захисту України «З Україною в серці».

У фойє ліцею було організовано тематичну літературну виставку «За Україну, за державність, за народ». Було проведено благодійну акцію, збір коштів «Допомога воїнам ЗСУ», спортивний захід «Стройова підготовка учнів» та тренування «Виконання непрямого масажу серця, як способу відновлення діяльності серцево-судинної системи». Відбулося покладання квітів до меморіалу «Борцям за волю України». Кацевич А.П. розповів про будову автомата Калашнікова, учні потренувалися у збірці та розборі АК. Ніколаюк О.І. продемонструвала домедичну допомогу в разі теплового та сонячного удару.

Кацевич А.П. провів заняття «Пневматична гвинтівка». На подвір’ї ліцею учні демонстрували стройову підготовку. Ніколаюк О.І. – тренінг «Накладання турнікетів на верхню та нижню кінцівки» та організувала спортивні змагання серед старшокласників.Закінчився тиждень відзначенням активних учасників та підведенням підсумків.

Класні керівники провели тематичні виховні години.

Кiлькiсть переглядiв: 11

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.