День української писемності та мови

2023-10-27

/Files/images/2023-2023/1636438494_dyktant.jpg

Мова – одне з найцінніших надбань людства. Вона є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. День української писемності та мови з 1997 року традиційно відзначали 9 листопада, у день пам’яті Преподобного Нестора Літописця, який започаткував писемну українську мову. Цьогоріч все світове українство вперше відзначає це свято 27 жовтня. Щороку в цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика. Участь у ньому беруть як громадяни України, так і закордонні знавці української мови.

Також одна з традицій свята - Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. 23-й рік поспіль пишемо радіодиктант, головною метою якого є не перевірити знання, а об'єднати українців в Україні та за її межами.

До відзначення Дня української писемності та мови долучилися й учні нашого освітнього закладу.

Здобувачі освіти 10 та 11 класів долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Написання диктанту демонструє цінність української мови, а люди своїм прикладом стають мотивацією для інших вчити, поважати рідну мову й не боятися помилок. Тому радіодиктант є обов’язковим не тільки для шкіл, а й для всіх українців.

Любіть, поважайте та вдосконалюйте мову, адже мова - зброя, мова, як і Україна, у кожному серці!

Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.