НАЛАШТУЙСЯ НА ПОЗИТИВ

2017-05-06

З метою підвищення інтересу до психології як науки, стимулювання творчої активності дітей і педагогів з 27 квітня по 5 травня в школі було проведено тиждень Психології «Налаштуйся на позитив».

У програмі тижня психології відбулося дуже багато цікавих заходів, творчих конкурсів та завдань. Учні та вчителі школи мали можливість взяти участь у цих заходах. Учасники щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що відповідала зазначеній темі дня.

27 квітня

Відбулося відкриття тижня з акція «Мудрі повчання». Зранку, коли всі учні ще лише йдуть до школи, психолог та соціальний педагог з помічниками (учнями , які в майбутньому хочуть стати психологом або ж учителем) пропонують кожному учню та вчителю вибрати з чарівного кошика мудре повчання великих вчених, яке в подальшому обов’язково кожному знадобиться та буде повчальним.

Потім всім бажаючим пропонували діагностична гру «Веселка мого настрою». Учні та вчителі школи мали можливістьобрати смайлик, який символізував би їхній настрій.

Пізніше відбулася лінійка, учням та вчителям оголосили план заходів на тиждень.

28 квітня

Акція «Мій слід на Батьківщині». Всім учасникам навчального процесу видалася нагода залишити свій слід для своєї держави. Діти і вчителі ділилися своїми мріями і залишали побажання. Але найпоширенішим побажанням було миру.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1422.JPG /Files/images/tijden_psiholog/IMG_1419.JPG

/Files/images/tijden_psiholog/P70506-140207.jpg


Через виставку плакатів «Щастя – це…» діти передавали світ щастя у їх очах.

/Files/images/tijden_psiholog/P70506-140256.jpg /Files/images/tijden_psiholog/P70506-140331.jpg


Гра «Слідопити». Учням роздаються завдання гри «Слідопити». Умовою виграшу в грі є правильність виконання завдань та швидкість. Переможці отримують грамоту та багато цікавої інформації про школу, вчителів та учнів.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1426.JPG


Незвичайний гість тижня – Пожирач Неприємностей. Протягом тижня у холі школи стояла скринька «Пожирач неприємностей». У такий спосіб діти мали змогу поділитися зі своїми проблемами, позбутися їх назавжди.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1424.JPG

3 травня

Конкурс на кращий «Рецепт Толерантності» від учнів.

Акція «Афоризм мого життя» для вчителів. В учительській також розміщується ватман «Афоризм мого життя», де вчителі змогли поділитися крилатими фразами, які їм подобаються.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1501.JPG

Заняття з елементами тренінгу для вчителів «Засоби саморегуляції». Метою заняття було визначення емоційного стану учасників, формування позитивного настрою, познайомити з інтерпретацією кольорів і стану людини в практичній психології, а також надати можливість пошуку конструктивного вирішення проблемних ситуацій.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1505.JPG /Files/images/tijden_psiholog/IMG_1525.JPG

4 травня

Інтелектуальний конкурс для учнів 4 класів.

Акція «Дерево Бажань» Дитинство… Найбільше воно запам’ятовується нам нашими мріями, бажаннями. У одних їх багато, у інших – одна, дві, але найзаповітніші. Проходить рік, два, десяток, і приємно мати те, про що мріяв. Випала нагода помріяти і учням початкових класів.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1553.JPG /Files/images/tijden_psiholog/IMG_1564.JPG

/Files/images/tijden_psiholog/P70506-140212.jpg

Флеш – моб для дітей початкових класів. Учні молодших класів протягом великих перерв випала нагода виплеснути свою дитячу енергію в танцювальних ритмах. Старшокласники демонстрували дітям танцювальні рухи, а молодші школярі із задоволенням їх повторювали.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1581.JPG /Files/images/tijden_psiholog/IMG_1592.JPG

5 травня

Заняття «Кольорова країна» для учнів 2-х класів. Діагностичне заняття спрямоване на дослідження „карти почуттів людини”. Дізнаємося, які почуття „живуть” у різних частинах тіла. Наприклад, почуття, які „ живуть в голові”, забарвлюють думки. Якщо в голові „живе” страх, напевно, реалізувати розумову діяльність буде не просто. У „ руках” почуття контакту з оточенням. У ногах знаходяться почуття, що дають людині психологічну впевненість, якщо в ногах оселилися „ негативні” почуття, людина прагне „ заземлити”, позбутися їх.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1559.JPG

Підбиття підсумків тижня психології «Налаштуйся на позитив» відбулося на лінійці де активні учасники були відзначені та нагороджені грамотами.

/Files/images/tijden_psiholog/IMG_1758.JPG /Files/images/tijden_psiholog/IMG_1816.JPG /Files/images/tijden_psiholog/IMG_1751.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.