Шевченківський тиждень

2023-03-13

/Files/images/0_a_/taras-shevchenko.jpg

9 березня - день народження Тараса Шевченка, українського поета, художника, мислителя, пророка.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам’ятає і шанує людство. До славної когорти таких людей належить і Великий Кобзар українського народу – Тарас Григорович Шевченко. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя, – писав поет, – становить частинку історії моєї Батьківщини». Він пробуджував любов до України, ненависть до гнобителів, кликав сильних на подвиг, вселяв у слабких надію і віру. Твори славетного українця не втратили актуальність крізь час і досі надихають наш народ на праведну боротьбу. Шевченкове «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – для кожного має і сьогодні сенс. Ми обов’язково поборемо! Адже правда на нашому боці!

З 06.03 по 11.03.2023 р. в школі проходив Шевченківський тиждень.

Метою тижня було вшанування пам’яті Великого Кобзаря, удосконалювати вміння працювати з довідковою літературою, мережею Інтернет, вибирати необхідне, розвивати творчі здібності, пам’ять, логічне та креативне мислення; вдосконалювати ораторські здібності, виховувати почуття гордості за Великого Генія.

Розпочався тиждень виховними годинами у 1-4 класах «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь віки…».

Учні були залучені до конкурсу малюнків та кросвордів «Україна очима Шевченка».

У шкільній бібліотеці бібліотекар Ковальчук Л. М. організувала книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу».

Ковальчук Л.В. у 6-х класах провела презентацію учнівських творчих робіт: кросвордів та проєктів та літературну вікторину «Що ми знаємо про Тараса Шевченка?». У 9-Б – усний журнал «Світова велич Тараса Шевченка».

Ковальчук А.А. організувала у 8-А літературну вікторину « Ім’я Шевченка стукає в серцях».

Герасимчук О.М. серед учнів 5-х класів провів конкурс читців-декламаторів поезій Т. Г. Шевченка «Усе любов’ю зміряне до дна…», а в 7-х класах – фотоквест «Пізнаємо Кобзаря».

Хомич Л.Ф. для учнів 8-Б класу провела виховну годину «У кожного своя доля і свій шлях широкий». Колотюк О.В. у 9-А класі організувала вікторину «Завжди сучасний Шевченко», в 10-х – літературну гру «Щасливий випадок».

Кiлькiсть переглядiв: 9

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.