Адаптація 1 і 5 класи

2021-11-20

20 листопада в школі відбувся психолого-педагогічний консиліум з питань адаптації учнів 1-х та 5-х класів. Учасниками консиліуму стали адміністрація школи, вчителі початкової школи, класоводи та класні керівники 1–х та 5-х класів, педагоги, які викладають у цих класах, та соціальний педагог. Метою зустрічі вчителів було об`єднання зусиль усіх суб`єктів навчально-виховного процесу щодо успішного навчання та адаптації учнів 1-х та 5-х класів.

Відкриття консиліуму здійснювала заступник директора Охрімук Л.І., яка ознайомила учасників з основними питаннями та завданнями психолого-педагогічного консиліуму по адаптації учнів 1 класу до навчання в початковій школі та переходу учнів 5 класу до основної школи.

У своєму виступі Леся Іванівна висвітлила актуальність проблеми адаптації, основні завдання цього періоду та форми подолання дезадаптації. Вона повідомила вчителям основні висновки щодо проходження адаптаційного періоду учнів 1 класу за результатами спостережень, зроблених під час проведення уроків, спостереження на перервах.

Під час консиліуму було узагальнено спостереження соціального педагога Аврамук Н.В. по вивченню емоційного сприйняття п’ятикласниками процесу навчання та їх ставлення до школи. Соціальний педагог ознайомила учасників консиліуму з соціальними паспортами учнів 1 –х та 5 – х класів.З допомогою презентації довела до відома учасників консиліуму результати експертної оцінки адаптації першокласників та психодіагностичних досліджень адаптації учнів 5 класу та надала рекомендації всім вчителям, які працюють з учнями 1-х та 5-х класів щодо методів поліпшення психологічного комфорту учнів.

Вчителі-предметники, які брали участь у консиліумі проаналізували успішність учнів. Із виступів вчителів було видно, що всі вони зацікавлені створенням комфортних умов для адаптації своїх учнів, добре обізнані з ситуаціями, які існують в класних колективах.Учасники консиліуму визначили проблеми, пов’язані з успішною адаптацією учнів, та презентували шляхи їх вирішення.

Робота педагогів проходила в атмосфері співпраці, дружнього колегіального спілкування. На консиліумі відбувся обмін досвідом та вироблені спільні рекомендації, які дозволять першокласникам та п`ятикласникам пережити складний процес адаптації, пов`язаний з новими умовами навчання, вимогами вчителів, навчальним навантаженням, і головне, сприятиме збереженню здоров`я та емоційного благополуччя учнів.

/Files/images/0_a_a/IMG_20211125_090519.jpg /Files/images/0_a_a/IMG_20211124_131824.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.