80-ти річчя трагедії Бабиного Яру

2021-09-29

/Files/images/0_a_l/Бабин яр.jpg

80 років тому в Києві сталася одна з найбільших трагічних подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. Наприкінці вересня 1941 року німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили єврейське населення міста. Відтак Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі. І нищили не лише євреїв, а й ромів, радянських військовополонених, українських націоналістів.

Що ми знаємо про цю криваву трагедію, у якій загинули десятки тисяч людей різних національностей, серед яких тільки євреїв — майже 34 тисячі? Бабин Яр поряд із концентраційним табором Освенцим залишається одним із головних і жахливих символів Голокосту. Біль, сльози, нещасні батьки, що втратили своїх дітей та ціле покоління сиріт, які втратили батьків під час катувань і розстрілів. Сьогодні, у День пам'яті жертв Бабиного Яру, з болем у серці ми мусимо вшанувати пам’ять усіх безвинно вбитих жертв нацизму.

Тож нехай ці моторошні факти відкриють нам правду на події тієї страшної трагедії. Чим більше ми знаємо і пам’ятаємо, тим більше шансів ніколи не повторити помилок минулого.

Національний урок пам'яті wym-1634416118367

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.