• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

2021-04-10

/Files/images/0_a_l/скачанные файлы.jpg

11 квітня в усьому світі відзначають пам’ятну дату— Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів (International Day ofFascist Concentration Camps Prisoners Liberation). Вона встановлена в пам’ять про повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося 11квітня 1945 року.

Система концтаборів, вибудувана нацистською Німеччиною, єоднією з найжахливіших і найпотворніших речей, до яких докотилося людство.

Відтоді пройшло немало часу, та страшні злочини проти людства не мають строку давності. Геноцид цілих народів, масові розстріли дорослих та дітей на «фабриках смерті» в окупованих нацистами країнах, тортури та непосильна каторжна праця знищили мільйони безневинних людей. Серед них і наші земляки, чиє життя обірвалось за колючим дротом концтаборів.

Це все – в нашій пам’яті назавжди, що передаватиметься з покоління в покоління.

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За роки Другої світової війни через них пройшли 18 мільйонів осіб.

На території країн колишнього Радянського Союзу налічувалось близько 817 нацистських таборів примусового утримування цивільного населення та військовополонених, три з яких були розташовані в місті Києві. Це концтабори «Сирецький», «Бабин Яр» та «Дарницький».

Кiлькiсть переглядiв: 4

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.