• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української писемності та мови

Тиждень української писемності та мови

2020-11-14

З 09 по 13 листопада в школі було проведено Тиждень української писемності та мови.

Розпочався тиждень флешмобом «Одягни вишиванку - цінуй українське» для учнів та педагогічних працівників. Протягом тижня були проведені виховні години для 1-11 класів на теми «Українська державна мова – символ єднання та престижу українського народу», «Вшануймо пам'ять преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія», «Мово українська – гордосте моя».

Завідуюча шкільною бібліотекою ковальчук Л.М. організувала тематичну літературну виставку « В джерелах слова – душі криниця, а рідна мова – як чарівниця».

/Files/images/0_0_0_20202-2021/IMG_20201111_091345.jpg

9 листопада до Дня української писемності у школі учні 9-х та 11-го класів приєдналися до написання радіодиктанту національної єдності.

10 листопада серед учнів 5-11-тих класів був проведений конкурс стіннівок «Диво калинове – чари барвінкові». У 6-А класі вчитель української мови та літератури Ковальчук Л.В. організувала квест «Мовний марафон», у 7-А та 7-Б – конкурс знавців «Мово українська, гордосте моя!»

Цікавими були мовно-літературна гра «Мова моя калинова» для учнів 5-их класів (вчитель Герасимчук О.М.), мовознавчий конкурс «Мово українська, мово солов’їна» для 8-мих класів(вчитель Колотюк О.В.), конференція «Історія виникнення і становлення письма» у 6-Б класі (вчитель Хомич Л.Ф.).

13.11 пройшов І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика для учнів 3-11 класів, участь у якому взяли 35 учнів.Для учнів 10-х класів вчитель української мови та літератури Герасимчук О.М. організував перегляд документального фільму «Соловей співає. Доки голос має»

Завершився тиждень нагородженням переможців та найактивніших учасників.

wym-1605547064644

Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.